Speelt nu

Stromae

Alors On Danse

1 9 Laat alle video's zien

Bio

Stromae (Etterbeek, 12 maart 1985), de artiestennaam van Paul Van Haver, is een Belgisch singer-songwriter van hiphop en elektronische muziek. Stromae is van Belgisch-Rwandese afkomst. De naam Stromae is verlan voor maestro. Zijn teksten zijn Franstalig.

Biografie

Stromae werd geboren in Etterbeek als zoon van een Rwandese vader, die hij zelden zag, Op z'n elfde was Paul Van Haver reeds geïnteresseerd in muziek en volgde hij les aan de muziekacademie van Jette, waar hij muziekgeschiedenis studeerde en drum leerde spelen.

Beginjaren

In 2001 werd hij rapper onder de naam Opsmaestro, hoewel hij later zijn naam veranderde in Stromae. Onder deze naam werd Van Haver bekend.

Op 18-jarige leeftijd richtte hij de rapgroep "Suspicioun" op, samen met de rapper J.E.D.I. in Eichof. Zij maakten en produceerden het nummer en de muziekvideo "Faut que t'arrête le Rap...". Later besloot J.E.D.I. om alleen verder te gaan en het rapduo te verlaten.

Om zijn studie te kunnen betalen aan een pr...

Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

meer

Commentaar